Mediteren

Mediteren hoe doe je dat?

Eigenlijk is het antwoord heel eenvoudig. Je gaat gemakkelijk zitten en je maakt contact met jezelf, hierbij speelt je adem een belangrijke rol. Al snel zul je merken dat je aandacht afdwaalt naar boodschappenlijstjes, werk, kinderen, zorgen, eigenlijk alles waar je mee bezig bent in het dagelijks leven. Het afdwalen van je gedachten is heel normaal, dat is de aard van de geest. Door je bewust te worden dat je was afgeleid heb je ook steeds weer de mogelijkheid om terug te keren naar je adem. Hoe vaker je dat oefent hoe meer je thuiskomt bij jezelf. Als je handelt vanuit een rustige basis in jezelf zul je meer ontspannen en emotioneel stabieler reageren.

Wie regelmatig mediteert zal al snel de positieve effecten ervan waarnemen. Het verbetert o.a. je concentratie, het werkt stress verlagend, het versterkt je immuunsysteem, het vermindert angstklachten en helpt je om beter te slapen.

Hoe ziet een les eruit?

Tijdens de meditatie zit je gemakkelijk op je mat met of zonder hulp van kussens of op een meditatiebankje. Het is ook mogelijk om op een stoel te zitten. Van belang is dat je wervelkolom recht is zodat de vitale levensenergie kan stromen door de wervelkolom. Tijdens de meditatie maak ik gebruik van verschillende technieken. Hierbij kun je denken aan ontspanningsoefeningen, visualisatie, ademoefeningen, concentratieoefeningen, klankschalen, mantra’s. Deze technieken maken het mogelijk om bij jezelf te komen en stil te worden. Zo word je bewust van hoe het met je gaat en wat er speelt. De meditaties worden begeleid door de docent.

De meditatielessen geef ik in combinatie met een yogales op de donderdagmorgen om 9.00 uur. In deze les mediteren we ongeveer 15 minuten. In de overige lesgroepen verwerk ik ook regelmatig meditaties meestal zijn deze wat korter (5 a 10 minuten).

Lestijden

Donderdag
09.00 – 10.15 uur

Tarief

€12,00 per les (abonnement)

€15,00 per losse les